Skip to main content

Technologie & Security

Realisatie van complexe Technologie projecten vraagt aandacht, doorzettingsvermogen en creativiteit. Samen met uw mensen objectiveren wij, we vertalen risico’s naar de werkelijkheid en helpen daar waar nodig en lossen op. Wij helpen organisaties met het ontwerpen, versterken en beoordelen van hun technologie en security. Dit ook zodat de goede vragen worden gesteld en dat onze klanten hun IT’ers en Technologieleveranciers begrijpen.

Wij ondersteunen bij het inrichten van informatiebeveiliging en doen ook technische beveiligingsonderzoeken. U kunt bij ons terecht voor diepgaande technische onderzoeken en ook voor het testen van uw beveiliging op basis van Ethisch hacken en (DigiD) pentesten.

Samen met onze partner op het gebied van cybersecurity bieden wij dienstverlening met name voor de gezondheidszorg aan op het gebied van ethisch hacken en pentesten.

Ons team van ervaren ethische hackers staat klaar om uw digitale infrastructuur grondig te testen op zwakke plekken en kwetsbaarheden. Dit doen wij door te denken als een hacker.

Met onze geavanceerde pentestmethodologieën en up-to-date kennis van de nieuwste beveiligingsrisico’s, bieden we een grondige analyse van uw systemen. We simuleren realistische aanvallen en brengen zwakke punten aan het licht, zodat u gerichte maatregelen kunt nemen om de beveiliging te versterken.

Wat maakt onze dienstverlening uniek? We gaan verder dan alleen het identificeren van kwetsbaarheden. We bieden voor het management begrijpelijke rapportages en aanbevelingen om de beveiliging te verbeteren. Ons doel is om uw organisatie te helpen een sterke verdedigingsstrategie op te bouwen en potentiële aanvallers een stap voor te blijven. Samen met u werken wij aan een veilige digitale omgeving voor uw organisatie.

Wilt u  hierover met ons van gedachten wisselen of een offerte ontvangen neem dan contact op met:

hans Donkers

Hans Donkers

Hans Donkers is een onafhankelijk adviseur en auditor. Dit doet hij met de praktijk ervaring van een ruim 25-jarige internationale carrière bij KPMG. Hij is actief met het ondersteunen van directies, bestuurders en toezichthouders bij complexe verandertrajecten en bijbehorende technologievraagstukken. Dit altijd in een ”trusted” rol.
Hans heeft in zijn carrière diverse kwaliteits-, management- en bestuurs-rollen vervuld. Hij was onder meer voorzitter van NOREA de beroepsorganisatie van IT Auditors en hoofredacteur van Compact, het kwartaalblad over IT Governance. Hij treedt regelmatig op als spreker, gastdocent of dagvoorzitter en publiceert over Technology Governance.

Hans Donkers
+31653754323
hansdonkers@wedotrust.nl

jasper de vries

Jasper de Vries

Jasper de Vries is een onafhankelijk adviseur en IT-auditor (RE). Dit doet hij met een achtergrond in bedrijfseconomie en de praktijkervaring van een carrière van meer dan 20 jaar. Hij werkte hiervan ruim 11 jaar bij EY en 4 jaar bij Qbit Cyber Security.
Jasper voert onderzoeken uit en adviseert organisaties op het gebied van IT-governance en risicomanagement. Zijn advieservaring, gecombineerd met zijn kritische en pragmatische analyses, maken hem tot een gesprekpartner van directies, bestuurders en toezichthouders. Jasper geeft regelmatig (gast)colleges, trainingen en presentaties op het gebied van Technology Governance, Cyber Security, risicomanagement en security bewustwording.
Jasper heeft, naast inhoudelijke kennis, ook oog heeft voor de ‘zachte aspecten’ van verandering. Hij houdt in zijn adviezen nadrukkelijk rekening met cultuur- en gedragsaspecten binnen organisaties. In de afgelopen vijftien jaar adviseerde hij een groot aantal zorgaanbieders, zorgverzekeraars en overheden in Nederland en in het buitenland bij hun inspanningen om strategische IT-toepassingen in de zorg te realiseren. Zijn advieservaring gecombineerd met zijn kritische en pragmatische analyses, maken hem een specialist op het gebied van het vormgeven van innovatieve IT-strategieën in de zorgsector. Jan is medeauteur van het boek ‘IT in de Zorg’ alsook diverse nationale en internationale artikelen. Tevens spreekt hij veelvuldig in Nederland en in het buitenland over de vraag hoe IT praktisch en vernieuwend toe te passen in de zorg.

Jasper de Vries
0682590299
jasperdevries@wedotrust.nl

U bent dagelijks bezig uw organisatie te beschermen tegen toenemende cyberdreigingen? Een belangrijke stap daarin is de ambitie de cybersecurity verder te professionaliseren.

Om dit doel te bereiken, is een van mogelijke volgende stappen het opzetten van een geïntegreerde SIEM (Security Information & Event Management) en SOC (Security Operating Center). Een SIEM/SOC is een combinatie van mensen, processen en technologie die een oplossing kan bieden om potentiële incidenten te voorkomen, op te sporen (monitoren), te onderzoeken en te beperken.

Van belang is om een SIEM/SOC op een slimme manier op te zetten door passende scenario’s tegen elkaar af te wegen. Denk daarbij aan: Wat zijn de kroonjuwelen om te beschermen incl. belangrijkste risico’s? Welke scope heeft het SIEM/SOC? In-house versus uitbesteden of een hybride vorm. Welke tooling is geschikt waarvoor? Hoe organiseer je het allemaal?

De realiteit is dat veel organisaties het zich niet kunnen veroorloven om cybersecurity als een bank te organiseren. Immers, de (financiële) marges zijn simpelweg te laag, de IT-organisatie veelal te klein en de volwassenheid ten aanzien van cybersecurity verschilt veelal.

WeDoTrust ontwikkelt in co-creatie met uw organisatie scenario’s, doet praktische aanbevelingen en maakt een roadmap om te komen tot een geschikte SIEM/SOC-oplossing. We zijn volledig onafhankelijk van specifieke leveranciers en tools. Hierdoor kunnen we u objectief advies geven en de beste oplossingen selecteren die passen bij uw specifieke behoeften en budget.

Wilt u  hierover met ons van gedachten wisselen of een offerte ontvangen neem dan contact op met:

Jan de Boer

Jan de Boer is een onafhankelijk IT strategie adviseur en auditor. Dit doet hij met de praktijk ervaring van een ruim 22-jarige internationale carrière bij KPMG. Jan is met name actief in de gezondheidszorg waar hij directies, bestuurders en toezichthouders bijstaat in complexe technologische verandertrajecten.
In de afgelopen vijftien jaar adviseerde hij een groot aantal zorgaanbieders, zorgverzekeraars en overheden in Nederland en in het buitenland bij hun inspanningen om strategische IT-toepassingen in de zorg te realiseren. Zijn advieservaring gecombineerd met zijn kritische en pragmatische analyses, maken hem een specialist op het gebied van het vormgeven van innovatieve IT-strategieën in de zorgsector. Jan is medeauteur van het boek ‘IT in de Zorg’ alsook diverse nationale en internationale artikelen. Tevens spreekt hij veelvuldig in Nederland en in het buitenland over de vraag hoe IT praktisch en vernieuwend toe te passen in de zorg.

Jan de Boer
+31651546750
jandeboer@wedotrust.nl

Brian Peters

Brian Peters
+31653796930
brianpeters@wedotrust.nl